Stránky

12/23/2015

Jablková přesnídávka

Zdravím všechny kuchtíky a pomocníky!

Sice už je zima, ale někdo má doma pořád spoustu jablíček, a tak jsem si pro vás připravila jeden velmi jednoduchý a opravdu chutný recept na jablíčkovou přesnídávku, která vám v lednici či chladnu vydrží i týden, ale zaručuji vám, že vám bude tak chutnat, že tam nevydrží ani den!
Ingredience:

  • 40dkg jablek (asi 5-6 větších jablíček)
  • cca. 0,5l vody (nebude potřeba celý půllitr)
  • 12dkg krystalového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vanilkový puding
  • piškoty
Dále budete potřebovat:
  • kastrůlek s pokličkou
  • vařečku
  • struhadlo
  • nůž
  • skleničky s víčkem či misky
  • kelímek
  • váha
Postup:
Krok 1
Omytá jablíčka si oloupeme, vykrojíme jadřince a na hrubém struhadle nastrouháme.
Krok 2
Do kastrůlku si dáme nastrouhaná jablíčka, cukr, 1/4l vody a vanilkový cukr. Jablíčka necháme pod pokličkou chvíli podusit než změknou a cukr se rozpustí, sem tam zamícháme vařečkou.

Krok 3
Dno skleniček či misek si vyložíme piškoty.
Krok 4
Vanilkový puding si v kelímku nebo nějaké jiné nádobě smícháme s 1/8l vody a pořádně puding rozmícháme.

Krok 5
Do podušených jablíček vlijeme pudinkovou směs. Nyní vařečkou směs stále mícháme až do té doby, dokud nezačne směs houstnout (asi 1-2 minuty).
Krok 6
Směs okamžitě lijeme do skleniček či misek a necháme vychladnout.

Skladujeme v chladnu (nejlépe v lednici)
Zaručuji, že děti se po této dobrotě budou olizovat.
Nestihla jsem vyfotit hotové plné skleničky, protože se po nich jen zaprášilo :)

Tip!
Pokud chcete, můžete přidat špetku skořice či namletého hřebíčku ;)

Přeji dobrou chuť
                                      vaše Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat