7/13/2017

Upcyklace - Taštička z obalového materiálu

Ahojky všichni!

Začal čas dovolených a to znamená i balení se na cesty. Dnes mám pro vás jeden velice jednoduchý nápad na (kosmetickou) taštičku, kterou když pokapete pár kapkami vody, tak se jí nic nestane ;)
Navíc jako bonus vám výroba taštičky zabere jen 10 minut! A navíc tím i dáte něčemu starému a zbytečnému šanci pro nový život ;)


Budete potřebovat:
  • Nějaký pevnější plastový obal od nějakých cereálií nebo něčeho jiného (já použila obal od Křehkých chlebíčků Active od značky BonaVita, ale je to jen na vás, co máte doma vy)
  • žehličku
  • pečící papír
  • nůžky/zalamovací nůž
  • suchý zip
  • tavnou lepicí pistoli
  • pravítko 
  • tužku
  • sešívačku (můžete či nemusíte použít)
Postup:
Krok 1
Nejprve si vyberte jaký styl a velikost taštičky chcete mít. Pokud chcete mít větší taštičku, ustřihněte si z obalu 2 velké kusy. Pokud se spokojíte s menší taštičkou, stačí jeden větší kus, který přehnete na půl.

Krok 2
2 Kusy k sobě přiložte vnější stranou (tou barevnou) k sobě. Pokud jste se rozhodli jako já pro malou taštičku, prostě jen přehněte obal na půlku vnější stranou k sobě.

Krok 3
Nyní si vezměte pečící papír (stačí asi 20-25 cm), přehněte jej na půl a od spoje směrem k otevřené straně si pomocí pravítka odměřte 1 cm. Následně tužkou narýsujte linku (vzdálenou ten 1 cm od spoje).

Krok 4
Nechte rozehřát vaši žehličku (nemusí být úplně na maximum, stačí cca. půlka teploty). Přichystaný obal vsuňte jednou stranou do pečícího papíru. Díky přehybu a lince na pečícím papíru budete mít všechny strany stejně zažehlené.

Krok 5
Až je žehlička rozehřátá, stačí strany zažehlit. Hranou žehličky dodržujte předkreslenou linii.
Pokud děláte taštičku z 1 dílu, stačí zažehlit boční 2 strany. Pokud děláte taštičku ze 2 dílů, musíte zažehlit strany 3.

Zažehlení jedné strany

Krok 6
Jakmile máte zažehlené strany, chybí už jen zapínání. Na volné (nezažehlené) straně si odměřte délku suchého zipu a pomocí tavné lepicí pistole suchý zip na obě strany přilepte.

Přilepení suchého zipu
Krok 7
Teď už stačí jen opatrně taštičku převrátit naruby a máte hotovo!
Já ještě suchý zip po stranách pojistila 2 sponkami ze sešívačky, protože přece jen tavná lepicí pistole se mi z obalu na některých místech odlupovala.


Já taštičku použila na kosmetiku na cesty, ale vy si z ní můžete udělat pouzdro na doklady, peněženku, taštičku na vaše šperky, poklady, atd..


Příjemné tvoření a hezkou dovolenou!
         vaše Lenka ♥

Prosím o dodržování autorských práv !!!Pokud chcete fotky či text někam kopírovat dovolte se autora (tím myslím samozřejmě sebe) a u zkopírovaného uveďte citaci, také bych byla ráda, kdyby jste mi o tom dali vědět, kde se mé příspěvky nachází !!!




Žádné komentáře:

Okomentovat