3/29/2020

Jarní věneček z břízy přímo od matky Přírody

Ahojky všichni!

Začíná období zdobení domů jarní výzdobou, čímž vyženeme zimu a přivoláme jaro do domu.
Spousta lidí si kupuje věnce na stůl či na dveře, které jsou vytvořené z proutí a nastříkané na různá barevná provedení. Já osobně jsem větší zastánce přírodního materiálu a nevyhazování zbytečných peněz, proto jsem se rozhodla, že Vám dnes ukážu, jak si vytvořit takový přírodní věneček doma (nebo spíše přímo venku v přírodě, ať neděláme doma zbytečný nepořádek 😄). Věneček Vás nebude stát nic víc, než jen procházku do přírody a asi 15 minut Vašeho času.
Větší věnec, kterému chybí konečná úprava
Budete potřebovat:
  • najít břízu 😁 (pod břízou sesbírejte co nejvíce tenkých, dlouhých větviček, berte ty, co jsou ohebné, čerstvé, většinou bývají takové načervenalé)

Postup:
Krok 1
Vezměte si jednu větvičku, která je dostatečně dlouhá. Větvičku stočte do kolečka a její konce obmotejte po směru kolečku dohromady. Tímto si vytvoříte základ (korpus) věnečku. Dobře se rozmyslete, jaký průměr věnečku chcete mít, později to již nepůjde změnit.

Krok 2
Nyní vezměte 2 větvičky a přiložte je konci k okraji Vašeho věnečku. Tyto konce si přidržte společně s věnečkem nedominantní rukou (pokud jste praváci, tak levou - zkrátka tou, kterou nepracujete, nepíšete). Druhé (tenčí) konce začněte po obvodu obmotávat po celém obvodu věnečku. To, že teď bude vše trčet vůbec nevadí.

Takto pokračujte, dokud nebude věneček dostatečně široký nebo dokud Vám nedojdou větvičky 😄.
Dejte si jen pozor na to, kde přikládáte široké konce větviček. Rozhodně je nepřikládejte stále na stejné místo, pak by se Vám totiž mohlo stát, že věneček na jedné straně bude moc široký a na druhé straně moc tenký.

Krok 3
Jakmile máte věneček dostatečně široký přichází na řadu konečná úprava. Trčící konce větviček zastrkejte za větvičky pod nimi různě okolo.


Věneček můžete nějak krásně nazdobit, přivázat na něj mašličku atd. Věneček si můžete každý rok vytvořit nový nebo ho používat stále dokola, nic se mu nestane (akorát trochu seschne).

Tip!
Pokud máte domácího mazlíčka hlodavce, tak mu věneček můžete udělat v malé verzi jako hračku/jídlo. Já mám doma králíčka a věneček vydržel v kleci viset 2 týdny, dokud ho úplně nerozkousala na půlku. Jinak jelikož jsou větvičky tenké, králíček pouze neokusuje kůru, ale papá rovnou celé větvičky, takže v kleci nepořádek nebude 😉


A jen tak mimochodem, bříza není jediná, ze které se dají udělat krásné věnečky 😉😁
Kupříkladu já při motání břízových věnečků vyrobila jeden i ze suché trávy 😂

Přeji příjemné jarní tvoření!
Vaše Lenka 💙

Prosím o dodržování autorských práv !!!Pokud chcete fotky či text někam kopírovat dovolte se autora (tím myslím samozřejmě sebe) a u zkopírovaného uveďte citaci, také bych byla ráda, kdybyste mi poté dali vědět, kde se mé příspěvky nachází !!!

Žádné komentáře:

Okomentovat