10/11/2020

Vyrábíme! - Hračka (nejen) pro větší hlodavce

 Ahojky všichni!


Vzhledem k tomu, že jsou králíčci extrémně hraví tvorové a ta moje malá chlupatá koule již potřebovala něco nového, jsem se rozhodla pořídit nějakou novou hračku. Ve zverimexem jsem koukala, že není moc velký výběr a na zahraničních webech sice výběr je, ale ceny jsou až moc přemrštěné (což jsou i v našich zverimexech). Dnes Vám proto ukážu jak jednoduše a rychle vyrobit hračku za málo peněz a bez toho, aniž byste byli nějak extrémně zruční 😉.


Na výrobu hračky budete potřebovat:

  • 2 větší dřevěné korálky (pokud neděláte hračku pro hlodavce tak korálky nepotřebujete)
  • bavlněnou prádelní šňůru (bude Vám stačit necelý metr, dejte však pozor, abyste prádelní šňůru zvládli provléknout korálky!)
  • nůžky

Postup výroby:
Krok 1
Naměříme si 3 stejně dlouhé prameny prádelní šňůry.

Krok 2
Všechny 3 prameny prádelní šňůrky provlékněte jedním korálkem a zauzlujte (já je dohromady svázala bavlněným provázkem), aby korálek nemohl sklouznout dolů.
Krok 3
Nyní se pustíme do pletení. Pokud byste pletli copánek ze 3 pramenů, byla by práce rychlejší, avšak výsledné "lano" by bylo moc plastické, proto pleteme stylem "scoubidou" (kdo si pamatuje, jak se pletli bužírky do kulata hmm? 😁).
Pokud neumíte, rychle vysvětlím:
Na prameny se musíte dívat seshora (tzn. rozložíte je na korálek do tvaru hvězdičky). Nyní vezměte jeden pramen a položte ho přes druhý (dělejte úplně na volno tak, aby Vám tam vznikala jakoby očka). Poté vezměte druhý pramen a přeložte ho přes třetí. Nakonec vezměte 3. pramen a provlékněte ho do očka, které vzniklo přeložením prvního pramene přes druhý. Nakonec vezměte všechny 3 prameny zaráz a pevně utáhněte. Takto pokračujete dokud Vaše lano nebude dostatečně dlouhé.

Krok 4
Jakmile je vaše lano dostatečně dlouhé (pokud tvoříte hračku s korálky pro hlodavce, stačí opravdu kousek, asi 10 max. 15cm), navlékněte na všechny 3 prameny druhý korálek a opět zauzlujte.
Zbytky šnůry zastřihněte a konce rozčepyřte.
Hotová hračka (kousátko)
A máte hotovo!
Rychlé a snadné co? 

Doufám, že se Vašim mazlíčkům bude nová hračka líbit!

vaše Lenka 💙

Prosím o dodržování autorských práv !!!Pokud chcete fotky či text někam kopírovat dovolte se autora (tím myslím samozřejmě sebe) a u zkopírovaného uveďte citaci, také bych byla ráda, kdybyste mi poté dali vědět, kde se mé příspěvky nachází !!!

Žádné komentáře:

Okomentovat