3/09/2016

Malý výlet na Opatovickou přehradu

Ahoj holky! Ahoj kluci!

Tak jsme se v neděli s taťkou a s bráchou rozhodli, že si uděláme nějaký výlet do přírody, no a jak jsme se dohadovali, tak nás napadla právě Opatovická přehrada.
Opatovická přehrada se nachází jen pár kilometrů od města Vyškov a vždy byla volně přístupná pro turisty.  Posledních pár let ale běžela kauza, která zakazovala volný přístup nepovolaným osobám, jelikož je přehrada zdrojem pitné vody pro okolní vesnice i města. Tento zákaz bohužel loni přišel v platnost, a tak se na vodu moc nepodíváte, maximálně z výpusti nebo z dálky za branou, která zakazuje vstup, asi 30m od samotné přehrady.
My se vydali lesem až k právě oné bráně. Cesta je asfaltová, takže když neodbočíte z cesty, nebudete celí od bahna. Po cestě bylo několik stromů s kočičkami i jívami. My měli to štěstí,  že zde zrovna nějaký lesník odřezával větve a řezal menší klády z pokácených stromů, takže sme nemuseli nic trhat nebo řezat,  ale i tak sme si přinesli spoustu větviček do vázy. Na kraji cesty jsme našli nějaké zajímavé houby, které jsem v životě neviděla. Počasí bylo pěkné, nepršelo, ani nebyla nějaká velká zima, prostě bylo tak akorát. Po cestě najdete také starý opuštěný vojenský bunkr, který je volně přístupný.
Procházka to byla velmi příjemná a uklidňující,  akorát mi tedy vadilo, že je vstup na přehradu zakázaný a že sme se nemohli podívat kolik je v přehradě vody.

Výletům zdar!
                      Vaše Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat