11/24/2019

Za podzimním poznání přírody

Ahojky všichni!

Na podzim všichni obdivujeme, jak příroda dokáže kouzlit. Ve všem, co příroda vykouzlí je něco zajímavého až tajemného, ať už jsou to barvy, změny počasí, plody,...
Dnes jsem si nachystala jednu takovou aktivitu, která je vhodná pro zvídavé, tvořivé a kreativní děti. Aktivitu můžete nechat děti dělat třeba po společné procházce po venku.

Dnešní aktivitou bude tvorba obrázku podzimní přírody.
Budete potřebovat:
  • kus kartonu
  • lepidlo (tyčinkové na listy stačí, ale pokud budete chtít něco většího, tak doporučuji tavnou pistol nebo vteřinové lepidlo)
  • podzimní přírodniny (větvičky, listy, mech, skořápky od ořechů, šišky,...)
  • nůžky (může se stát, že nebudete potřebovat)
  • fantazii 😁
Postup:
Krok 1
Vběhněte do přírody a nasírejte vše, co Vás po cestě cvrnkne do nosu. Kromě přírodnin se ovšem nezapomeňte ohlédnout i o kolo sebe a nasbírat dostatečnou inspiraci!

Krok 2
Na stůl si položte Váš kus kartonu a okolo si rozprostřete přírodniny, které jste si donesli.

Krok 3
Nyní už je vše jen na Vás a Vaší kreativitě. Na karton lepte přírodniny jak Vás ruka povede. Snažte se vytvořit co nejpřesvědčivější obrázek podzimní krajiny. Samozřejmě že fantazii se meze nekladou. Rozhlédněte se po stole (přírodninách) a třeba Vás napadne něco, co by nikdo jiný jen tak nevymyslel a na první pohled v dané přírodnině neviděl.


Pro ukázku, tady je můj výtvor:
Já zde využila listy jako pozadí (jezírko/kopec + zapadající sluníčko). Šišky představují stromy, kousky větviček lesy/keře/strniště. Vše jsem doplnila mechem (jakože tráva) a přidala malé detaily v podobě ježka ze suchého středu echinacei (vpravo dole), lodičky na jezeře ze skořápky vlašského ořechu a kmene s muchomůrkami (vlevo dole).

Přeji všem příjemné a kreativní tvoření 😊
            Vaše Lenka 💙

Žádné komentáře:

Okomentovat