Ahojky všichni!
Taky máte rádi takové ty opékané nudle s omáčkou (a popřípadě i zeleninou), které jsou k dostání ve všech asijských bistrech, jako nejlevnější jídlo podniku?
Dost dlouho jsem přemýšlela nad tím, jak si takové nudle připravit doma, ale nikdy jsem nedokázala přijít na to, jak docílit takové konzistence a chuti omáčky, takže jsem nějaké to autentické napodobení vzdala.
Jednou jsem v obchodě narazila na pad thai omáčku, která se používá právě na opékané nudle a je to takový vhodný způsob, jak uvařit rychle jídlo, když jste líní anebo nestíháte. Každopádně tato pad thai omáčka skončila v záchodě...
Omáčka byla otřesně, ale opravdu otřesně sladká, a tuto odpornou chuť nedokázala přebýt ani lžíce soli a lžíce chilli. Celý byt mi další hodinu po použití omáčky smrděl jako cukrová vata s příchutí chilli (pálivě sladká vůně), no prostě hnus!
Tady Vám dám fotku omáčky, kterou tedy rozhodně nedoporučuji kupovat, ale samozřejmě, je to na Vás, jaké máte chuťové pohárky.
Ingredience:
- wokové nudle (normálně mám ráda rýžové nudle, ale na opékání jsou lepší wokové)
- sójová omáčka (nejvíce mi chutná se světlou nebo v kombinaci světlé s kapkou houbové)
- koření: sůl, pepř, kari, chilli, kurkuma (to je naprosto na Vás, jakou máte preferenci)
- škrob (já používám tapiokový, na zahuštění omáčky)
- sezamový olej
- cibule
- sušené houby
- někdy i: mrkev, okurek, jablko, ředkev atd. (podle toho co je doma a na co mám chuť)
Žádné komentáře:
Okomentovat