7/08/2015

Výlet na Pustevny

Ahoj holky, Ahoj kluci !

Tak jsem se právě teď vrátila úplně promoklá z Pusteven. Musím uznat, že tam pršelo opravdu statečně a všechny ostatní turisty ten déšť odradil a zahnal. Já sem jezdím každoročně už asi čtyři roky s taťkou a malým bráškou na borůvky. (takže z tudy už turistickou vizitku mám ;) ) Letos jich je vážně hodně, ale počasí nám hold nepřálo, takže jsme domů dovezli něco málo a jsme za to rádi :)
Vždy, když se řeklo Pustevny, tak jsem si představila ty nádherné dřevěné chatky, které jsou velmi pestrobarevně pomalované, dnes již tomu tak není. Již druhým rokem je nad hlavními chatami kovová konstrukce a chatky se nijak neopravují. (pro ty co neví, je to dva roky zpátky, co chaty částečně shořely) Je to velká škoda, protože tyto chatky byly obrovským lákadlem pro turisty, i když teď jich tam také není zrovna málo, spíš naopak, turisti teď  akorát víc chodí na Radegast.
Není špatné jednou za čas Pustevny navštívit a nadýchat se trochu čistějšího vzduchu, než toho městského. Po cestě na Radegast, si můžete odpočinout v dřevěném altánku a najíst se fialových sladkých borůvek.


Takže závěr z toho plyne takový:

Klady: čistý vzduch, něco k snědku na každém rohu, příjemný výlet do přírody kde nikdy nevíte co potkáte (jako například modří ,,borůvkoví" slimáci :D )

Zápory: příšerné parkovné (80Kč za osobní auto), škaredý pohled na ohořelé chaty pod těžkou kovovou konstrukcí, všudypřítomný dotěrný hmyz (ale s tím se asi musí počítat)



Žádné komentáře:

Okomentovat