7/22/2015

Projekt týdne - Recyklujeme a upravujeme staré oblečení v nové outfity - Šedé roztažené tričko

Ahoj šikulové a šikulky !

Dnes vám ukážu jak velmi rychle upravit staré vytahané tričko v módní a pohodlný outfit ;)

Pomůcky:
  • staré tričko
  • stužka jakékoliv barvy(délka dle vaší potřeby - viz krok 3, já použila pajetkovou stužku a ještě saténovou na ozdobu-mašličku)
  • nůžky
  • nit v barvě trička
  • jehla
Postup:
Krok 1

Tričko rozložíme na nějakou pevnější podložku. Vybereme si, na kterou stranu chceme mít ramínko a které rameno bude ,,holé".

Krok 2

Na straně, kde bude mít ramínko nůžkami střihneme hned vedle konce výstřihu rovně dolů. Skončíme v místě, kde je pomyslná přímka s koncem výstřihu. Z druhé stany nůžkami stříháme šikmě kolem výstřihu až do místa, kde se střetneme s prostřihnutou přímkou z druhé strany. Vznikne nám ústřižek výstřihu a tričko dostane nový výstřih ve tvaru šikmého V.

Krok 3

Do místa, kde je spojovací bod véčka (konce obou vystřižených přímek) přišijeme stužku z které vznikne ramínko. Stužka má délku dle vaší potřeby. Dívkám doporučuji délku ramínka kopírovat podle délky ramínek na podprsence.

Teď už stačí jen tričko obléct a vrazit ven!

Tip!
Pokud máte tričko vetší velikosti je super ho přepásat širokým páskem, tričko dostane hned nový vzhled a vypadá stylově.

Prosím o dodržování autorských práv !!!
Pokud chcete fotky či text někam kopírovat dovolte se autora (tím myslím samozřejmě sebe) a u zkopírovaného uveďte citaci, také bych byla ráda, kdyby jste mi o tom dali vědět, kde se mé příspěvky nachází !!!

Užívejte pohody !
                                                                                                                             vaše Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat