7/09/2015

Projekt týdne - Tea bag folding - Žluto- fialová hvězdička

Zdravím všechny tvořilce i tvořilky!

Projektem prvního prázdninového tvoření jsem vybrala Tea bag folding. Tea bag folding je skládání z čajových přebalů, které se velmi podobá origami. Já se vám teď budu snažit přiblížit nejjednodušší vzory.
Tea bag folding je velmi vhodný jako ozdoby na přáníčka, ale nejlepší je jako Vánoční ozdoby na stromečku nebo na stole.


Jako první vzor jsem vybrala tuto hvězdičku


Budeme potřebovat:

  • čajové přebaly (vhodný je Pickwick nebo Teekanne, ale mohou být i jiné) budou stačit 4 pokud použijete celý, pokud chcete mít vzor stejný na celé hvězdičce, tak jich budete potřebovat 8
  • nůžky
  • lepidlo
Postup:

Krok 1

Připravíme si čajové přebaly. Pro začátek můžete mít všechny stejné, později je můžete barevně kombinovat.



Krok 2

Přebal přeložíme tak, aby nám vznikl čtvereček, který následně ustřihneme.


Krok 3

Čtvereček přehneme z rohu do rohu, aby nám vznikly 2 úhlopříčky a po té, vmáčkneme 2 boční stěny podél úhlopříček dovnitř tak, jako na obrázku.

Krok 4

Chytneme jeden cíp vzniklého trojúhelníčku a v půlce do přehneme směrem dolů. Tento krok opakujeme i s druhým (protilehlým) cípem.

Krok 5

Nyní otočíme trojúhelníček z druhé strany, chytneme jeden cíp a ohneme ho nahoru. Tento krok opakujeme i s druhým cípem.



Teď opakujte kroky 2-5, aby jste vytvořili dílky potřebné na hvězdičku. Doteď jsme dělali jeden dílek hvězdičky (musí jich být 8), který vypadá takto:
Krok 6

Až budete mít hotových všech 8 dílků přistoupíme k lepení. Nachystejte si dílky a postupně jeden po druhém je slepujte k sobě. Lepíme je po ploškách, které jsou po boku cípů ohnutých dolů tak jako na obrázcích.


Tak a máte hotovo! Výslednou hvězdičkou můžete ozdobit přáníčko, dárek, Vánoční stomeček a mnohem více. Pamatujte, že ve fantazii se meze nekladou ;)


Prosím o dodržování autorských práv !!!
Pokud chcete fotky či text někam kopírovat dovolte se autora (tím myslím samozřejmě sebe) a u zkopírovaného uveďte citaci !!!







Žádné komentáře:

Okomentovat