9/06/2015

Zpátky do školy - Vyrob si tabulku na úkoly a připomínky

Ahoj šikulové a šikulky !

Tak vás vítám v novém školním roce! Jelikož je teď toho hodně a člověk neví kam dřív skočit a co dříve zařídit, připravila jsem si pro vás návod na tabulku, na kterou si můžete napsat všechny úkoly, které musíte splnit, aby jste na žádné nezapomněly.

 Budeme potřebovat:

  • Tvrdý papír nebo karton
  • oboustrannou lepící pásku nebo lepidlo
  • nůžky
  • izolepu
  • stužku
  • tabulovou fólii (já ji sehnala v kauflandu v regálu zpátky do školy za 30Kč za 200x70cm)


Postup:
Krok 1
Navrstvíme si na sebe alespoň tři nebo čtyři vrstvy tvrdého papíru, aby tabulka byla opravdu pevná a hned se nezlomila. Jednu vrstvu papíru necháme na šířku asi o 5cm delší než ty ostatní a přečnívající část z ohneme. Vrstvy k sobě pevně přilepíme.
Krok 2
Z tvrdého papíru si ustřihneme 2-3 proužky, které budou na délku asi o 2 cm kratší než je délka tabulky a na šířku budou mít asi 4-5cm. Proužky slepíme k sobě a následně je přilepíme k jedné vrstvě tabulky, která zůstala delší. Tyto proužky budou na spodu tabulky a budou sloužit jako odkládací polička na křídu a hadřík. Tuto poličku si dělat nemusíte pokud ji nechcete!
Krok 3
Tabulku nyní potáhneme tabulovou fólií. Manipulujte s ní velmi opatrně, ráda se přichytává tam kam nemá. Dbejte na to, aby jste mezi fólií a papírem neměli vzduchové bubliny.

Krok 4
Nyní připevníme kousek stužky k papírovým proužkům (spodní části tabulky) a druhý konec stužky připevníme k zadní straně tabulky, a to tak, aby úhel mezi tabulkou a proužky (poličkou) byl menší než 90 stupňů.

Krok 5
Tabulce na vrchu připevníme poutko ze stužky, abychom ji měli za co pověsit.
A tabulka je hotová! Nyní stačí už jen tabulku někam pověsit, vzít křídu a začít psát poznámky.

Prosím o dodržování autorských práv !!!
Pokud chcete fotky či text někam kopírovat dovolte se autora (tím myslím samozřejmě sebe) a u zkopírovaného uveďte citaci, také bych byla ráda, kdyby jste mi o tom dali vědět, kde se mé příspěvky nachází !!!

Hodně trpělivosti při tvoření i ve škole!
                                                                                                                    vaše Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat